måndag 24 februari 2014

Kycklinggratäng med goda smaker

Receptet har jag hittat hos Mårtenssons Kök. Om man ska bjuda på denna rätt så är det väldigt bra att man kan göra i ordning den innan och slipper stå och fixa i köket när gästerna kommer.

Ingredienser för 4 personer
6-7 hg kycklingfilé
Salt
Peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
2 dl creme fracihe
3 dl grädde
1/2 dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1-2 krm sambal oelek
1 tsk paprika pulver
Salt
Peppar
Skivade tomater
1 dl riven ost

Gör så här
Dela kycklingfilén i fyra-fem bitar.
Bryn filéerna runt om och krydda med salt och peppar.
Lägg över bitarna i en större gryta.
Hacka lök och vitlök, strimla paprikan och dela champinjonerna i kvartar.
Fräs grönsakerna och lägg ner dom i grytan tillsammans med kycklingen.
Slå i creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpuré och paprikapulver.
Smaka av med sambal oelek till den styrkan du önskar.
Låt allt småputtra tillsammans i 10-15 minuter.
Smaka av med ev. salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
När grytan puttrat klart så lägg över den i en ugnsäker form.
Lägg de skivade tomaterna på och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.

Servera med ris. Om man önskar kan man lägga det kokta riset i botten på
gratängen och därefter slå på grytan.

1 kommentar:

  1. Men visst är det kanoners med mat som kan förberedas, skönt att kunna ägna sej åt gästerna istället när de väl är på plast:)
    Så kul att du också gillade gratängen, det är en av våra absoluta favoriträtter och vi har serverat den flera gånger med lyckade resultat.
    Tack för länkningen
    och kram på dej!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails