måndag 9 april 2012

Tomattortanto à la Leila

Det här receptet har jag fått av en kompis. Hon hade lagt ut en bild på Facebook och jag tyckte det lät otroligt gott och vill gärna dela med mig av receptet.
Ni som har boken "One more slice" av Leila och känner då igen receptet.

Ingredienser
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 msk honung
1½ msk flingsalt
2½ dl durumvete
4 ½ dl vetemjöl special
20 st soltorkade tomater i olja
250 g mozarellaost
1 kruka färsk oregano

Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Lös upp den i vatten tillsammans med olja, honung, flingsalt och ca 10 st finhackade soltorkade tomater.
Blanda i dukrumvete och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget till degen går ihop en en elastisk deg.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
Tryck ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock.
Kavla inte för då trycks luften ur degen.
Fyll brödet med strimlade soltorkade tomater och varva med skivad mozarellaost och oreganoblad.
Pensla kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle.
Forma till en krans
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper, mjöla brödet och jäs under bakduk i 30 minuter.
Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Grädda brödet i ca 35 minuter och låt det svalna på ett brödgaller.



Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Ser gott ut! Jag har också bakat något liknande med tomatpesto och cheddar i brödet. Kram

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails