onsdag 22 juni 2011

Jordgubbscheesecake

Vi var bortbjudna härom lördagen och blev bjudna på väldigt god mat, alltid gott att sätta sig till dukat bord.
Till efterrätt serverades det jordgubbscheesecake. Prova, den var verkligen en hit.
Perfekt att göra till Midsommarafton : )

Ingredienser
Botten:
250 gr digestivekex
100 gr smör

Fyllning 1:
450 gr philadelfiaost
200 gr osockrade jordgubbar
3 ägg
1,3 dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Smula sönder kexen och blanda med smält smör.
Tryck ut det i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Grädda i ca 5-10 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare och kör till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.
Grädda ytterligare 5 minuter och låt svalna.
Ställ i kylen några timmar eller dagen innan den ska serveras.



2 kommentarer:

  1. Cheesecake är en av mina favorit efterrätter :-)
    Så himla gott.


    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en god cheesecake, somrig och perfekt till midsommar:)
    Mums!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails