tisdag 24 maj 2011

Söderhavsgryta

Fredrik Paulùns bok "Blodsockerblues i köket - 80 recept med lågt glykemiskt index" tycker jag själv är toppen att hitta många goda recept i. Den är indelad i fem kategorier, fågel, kött, fisk & skaldjur, vegetariskt och tillbehör. Lätthittat med andra ord.

Ingredienser för 4 person
400 gr grytbitar av fläsk
1 1/2 msk rapsolja
salt
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, grovhackad
Maizena
1 tsk curry
2 dl vatten
1 1/2 dl ananasspad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinsesisk soja
1/2 tsk paprikapulver
svartpeppar, grovmald
1 burk ananasringar, (ca 4-5 st)

Gör så här
Stek köttet i omgångar i oljan.
Salta köttbitarna och bryn därefter med lök och paprika.
Strö över curry och späd sedan med vatten och ananasspad.
Blanda i vitlök, soja och köttbuljongtärning, smaka av med kryddorna.
Låt koka under lock ca 10 minuter till köttet är mört.
Skär ananasskivorna i bitar och lägg dem i grytan.


Servera förslagsvis med ris och sallad.

1 kommentar:

  1. Hej Susanne.

    Så gott det ser ut! :-)

    Ha en riktigt trevlig Tisdag

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails