måndag 23 maj 2011

Klassisk kladdkaka

Letade runt lite på nätet för att hitta en ny kladdkaka att baka, verkligen inga problem att hitta recept på just kladdkaka. Snarare vilket recept man ska välja.
På sajten Kokaihop.se fanns det en som hade fått mycket bra betyg av de som bakat. Jag instämmer i det goda betyget.

Ingredienser
150 gr smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter.
Ta kastrullen från värmen.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta smöret.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Rör sist ner vetemjölet.
Bred ut smeten i en smord och ev. bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen (andra falsen nedifrån) 18-20 minuter.
Inte längre än så för kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen 1 timma.


Sikta över lite florsocker och servera förslagsvis med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljkesella, lite hallon därtill är alltid gott.


Perfekt kladdig inuti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails