onsdag 18 maj 2011

Kladdkakemuffins med schweizernöt

Muffins är en stor favorit att baka i alla dess möjliga varianter. Dottern frågade om jag inte kunde baka kladdkakemuffins. Självklart, gjorde även en liten fyllning och bredde ovanpå.

Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetmjöl
100 gram smält smör eller margarin
16-18 st aluminumformar

Fyllning
100 gr Marabou schweizernöt
3,5 msk grädde
1/2 msk smör

Gör så här
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman övriga torra ingredienser och rör ner i smeten.
Tillsätt smöret i omgångar och rör ihop smeten.
Klicka ut smeten i aluminumformar.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter på 200 grader.
Låt muffinsen svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på muffinsarna och låt dom svalna i kylen.



1 kommentar:

  1. Vi stänger våra ögon och blundar oss genom hela inlägget med bild... vi håller igen under vardagarna:) suck...

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails