måndag 4 april 2011

Lasagne

Önskemål om middag i helgen var bl a lasagne. En rätt man verkligen kan variera smaken på.

Ingredienser för lasagne mitt sätt för ca 4-6 personer
700 gr blandfärs
2 gula lökar
2 st tomater
1 grönsaksbuljong
1/2 dl chilisås
1 msk tomatpuré
1 dl creme fraiche
3 tsk pastakrydda
1 tsk paprikapulver
1 tsk mexikansk kryddblandning (Kockens)
2 krm chilipeppar
1 krm svartpeppar
Salt
Riven ost

Lasagneplattor (jag använder färska)
Bechamelsås (smidigt att köpa Knorrs färdiga)

Gör så här
Hacka löken och bryn den, lägg sedan över i en gryta eller kastrull.
Bryn färsen tills den är genomstekt.
Hacka under tiden tomaterna i lagom bitar.
Slå över den brynta färsen i grytan tillsammans med tomaterna.
Smula över buljongen.
Lägg i övriga ingredienser och kryddorna.
Salta efter egen smak.
Låt allt stå och småputtra i ca 15-20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka de färska lasagneplattor under tiden såsen puttrar.
När det puttrat klart så smaka av ev. med mer kryddor och salt.
Se till att såsen inte är lös, pudra i så fall över lite mjöl och rör om.
Smöra en ugnsfast form och lägg plattorna i botten.
Varva sedan plattor, färs och sås.
Avsluta med plattor som du breder sås över och strö över riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Täck ev. över så den inte bränns.


Servera en god sallad till.

1 kommentar:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails