fredag 4 mars 2011

Fläskfilégryta med curry

Fredag, veckorna går verkligen fort. Idag är min lediga fredag, känns härligt.
Idag står träning, därefter infraröd bastu på schemat. Kvällen avrundas med After Work tillsammans med arbetskamrater, en riktigt skön och go dag.

I veckan fick jag hem min bok som jag beställde på nätet, LCHF-husmanskost av Anna Hallén, i den finns många goda recept. Som sagt, curry är ju en av mina favoriter så här kommer ett recept med curry. Får lov att säga att detta var riktigt riktigt gott.
I receptet så står det kycklingfilé, men jag tog fläskytterfilé istället.

För 4 personer behövs
600 gr fläskytterfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
5 msk smör att steka i
1-3 msk curry
1/2-1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar
salt

Tillaga så här
Putsa filén och skär den i mindre bitar.
Skölj och kärna ur paprikan, skär i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Bryn filén i smöret, salta lite.
Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa ca 3 min.
I receptet står 3 msk curry och 1 msk paprikapulver, jag tycker det var lite mycket så jag började med 1 msk curry och 1/2 msk paprikapulver. Därefter smakade jag av och tog lite mer krydda.



Tillsätt grädde, creme fraiche, apelsinjuice, soja och peppar.



Servera med grönsaker om du vill ha en ren LCHF-rätt, vi åt med färsk pasta och sallad till.

2 kommentarer:

  1. hej vännen!
    Detta låter himla gott, det ska jag testa!!! Letar efter en god förrätt, ska ha några kompisar här och scrappa och vi ska laga mat tillsammans.... jag står för förrätten1
    Ha en trevlig helg!
    kram lene

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails