söndag 20 februari 2011

Lättbakade tekakor

Vilket underbart väder det är ute, klarblå himmel och sol, sedan är det många minusgrader ute, men man får klä sig därefter. Blir allt en promenad efter den goda middagen som snart ska serveras.
Här har det annars bakats bröd igen. Mycket bröd blir det, jag tycker verkligen att det är kul. Efter intagen middag och promenad så ska jag baka sonens favorittekakor, tänkte även testa baka whoopies om tid finnes.

Ingredienser för ca 25 tekakor
5 dl mjölk
50 gr jäst
0,5 dl rapsolja
3 msk socker
2 tsk salt
1 tsk bakpulver
ca 12 dl manitoba cream eller annat vetemjöl

Gör så här
Lös jästen i den ljumma mjölken.
Blanda ner allt utom saltet och rör någon minut.
Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med assistent eller för hand.
Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter.
Låt degen jäsa cirka 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 25 bitar.
Rulla till bullar och platta eller kavla ut till kakor.
Nagga med gaffel och sätt på bakplåtspapper eller smord plåt.



Låt nu tekakorna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
Baka av kakorna i 250 grader i 8-10 minuter.
Låt svalna något på galler innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails