tisdag 1 februari 2011

Het afrikansk kycklinggryta

Behöver jag säga vad det är för typ av recept...
Du som gissade tänkte nog rätt, lättviktarmat. Jag gillar dessa recept för de går så racersnabbt att laga.

Ingredienser för 2 personer
250 gr kycklingfilé
50 gr finhackad gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk rapsolja
salt och peppar
ca 2 cm finhackad chilipeppar (smaksak)
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 msk tomatpuré
1,25 dl kokosmjölk light
1 tsk socker
50 gr vindruvor i halvor
1 tsk finrivet limeskal
0,25 dl hackade cashewnötter
haricots verts efter egen smak

Gör på följande sätt
Stek kyckling i olja en stekpanna, tillsätt löken efter en stund.
Rör ner chilipeppar, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker.
Låt alltsammans koka i 5 minuter.
Tillsätt druvorna som får koka med några minuter så de mjuknar.
Avsluta med att tillsätta limeskal och cashewnötter.
Servera med pasta eller nudlar tillsammans med haricot verts.


Gillade att det var vindruvor i, gav en god smak. Däremot måste jag fått med någon/några kärnor från chilipepparn, den ena portionen var såååå stark, men gudomligt gott.

2 kommentarer:

  1. Det här lät gott, spännande med druvorna!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Gjorde denna i helgen!
    Mycket gott!!!
    Bytte till "riktig" kokosmjölk och till bulgur istället för pasta.
    Blev lite mer LCHF då!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails